Privacy en cookies

Laatst bijgewerkt op 17 maart 2021

Jouw privacy is belangrijk voor ons en daarom informeren we jou hierover graag met ons privacybeleid. Dit beleid beschrijft de manier waarop we jouw persoonsgegevens verzamelen en hoe we daarmee omgaan. Wij behandelen persoonsgegevens in overeenstemming met de eisen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In deze privacyverklaring laten we je weten welke gegevens we van je verzamelen, met welk doel, hoe lang we ze bewaren en wat je rechten zijn.

Het Tij Festival is een initiatief van ‘Stichting voor de werkplaats’, gevestigd op het Vogelplein in Dordrecht, Nederland. De stichting is verantwoordelijk voor de gegevensverzameling en de juiste afwerking hiervan. Als je vragen of opmerkingen hebt kan je ons een berichtje sturen via info@tijfestival.nl of stuur een berichtje via Instagram of Facebook.

Welke info wordt verzameld
Via de website van Tij Festival worden een aantal gegevens verzameld voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld als je je inschrijft voor de nieuwsbrief of een contactformulier invult.

Het festival stuurt via e-mail nieuwsbrieven, hiervoor gebruiken wij de persoonsgegevens die jij met ons deelt wanneer je je abonneert op het ontvangen van nieuwsbrieven. Jouw voornaam en e-mailadres krijgen wij via het invulformulier op de website van het festival. Daarnaast kan je mondeling of tekstueel worden uitgenodigd om je aan te melden. Via een link in de verzonden email(s) of via de website tijfestival.nl kun jij jezelf eenvoudig afmelden. 

Wat doen jullie met mijn gegevens?
Wij verwerken alleen gegevens die nodig zijn;

  • bij het sluiten van een overeenkomst (bijvoorbeeld bij het inschrijven van een nieuwsbrief of de verkoop van een ticket);
  • bij het informeren over (wijzigingen van) onze diensten;
  • om informatie zo goed mogelijk aan te laten sluiten om je interesses en persoonlijke voorkeuren bijvoorbeeld via nieuwsbrieven of social media;
  • om marktonderzoek uit te voeren. We willen bijvoorbeeld graag weten hoeveel bezoekers het festival trekt en hoe de bezoekers het festival waarderen;
  • op de website verzamelen we gegevens voor strikt noodzakelijke doeleinden; deze gegevens zijn belangrijk om de website goed te laten werken:
  • daarnaast verzamelen we op de website gegevens voor functionaliteitsdoeleinden; deze dienen om de gebruikerservaring te verbeteren en te vereenvoudigen. Deze gegevens zijn anoniem en hierbij worden geen persoonsgegevens opgeslagen. Hierbij kan worden gedacht aan bijvoorbeeld de taalkeuze op de website, de duur van je websitebezoek of  welke pagina’s je bezoekt;
  • tot slot verzamelen we op de website gegevens voor prestatiedoeleinden; door cookies via Google Analytics te gebruiken kan het festival inzicht krijgen in bijvoorbeeld: hoeveel gebruikers de Tij Festival website bezoeken, hoe gebruikers op deze website terechtkomen en welke delen van de website populair zijn.

Worden mijn gegevens gedeeld met derden?
Wij kunnen jouw gegevens doorgeven aan onze partners. Deze partners zijn betrokken bij de uitvoering van de overeenkomst. Wij vragen daarom apart je uitdrukkelijke toestemming voordat zij jouw gegevens krijgen. Een voorbeeld van een partners is Stager ons ticketing en mailprogramma. Op het moment dat jij je abonneert op onze nieuwsbrief, wordt jouw voornaam en mailadres opgeslagen in het CRM op de daarvoor bestemde lijst. Wil je een volledig overzicht van de gegevens die we van jou verzameld hebben? Dat kan, je kunt dan een inzageverzoek doen, zie: Wat zijn mijn rechten? 

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze service zijn verbonden. Wij doen ons uiterste best om jouw persoonsgegevens te beschermen, maar kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Wil je het zeker weten? Lees dan de privacyverklaring van deze websites voordat je van deze website gebruik gaat maken.

Hoe zijn mijn persoonsgegevens beveiligd?
Om je gegevens te beveiligen hebben wij passende organisatorische en technische maatregelen genomen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang en ongewenste openbaarmaking tegen te gaan. Zo gebruiken we onder andere antivirus, antimalware en andere software om onze systemen te beschermen. Daarnaast houden we onze software systematisch up-to-date en is onze website alleen in een veilige HTTPS-omgeving met SSL-certificaat te bezoeken.

Wat is jullie cookiebeleid?
Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies. Ook via derden die door ons zijn ingeschakeld worden cookies geplaatst. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die worden gebruikt zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en het gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die het surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content kunnen aanbieden.

Wanneer je onze service voor het eerst bezoekt, wordt er een mededeling getoond dat Tij Festival gebruik maakt van cookies. Verder gebruik van onze service vatten wij op als toestemming voor dit gebruik van cookies. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van de browser verwijderen. Houd er wel rekening mee dat het mogelijk is dat onze website dan niet meer optimaal werkt.

Met derden die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies en applicaties. Toch hebben wij geen volledige controle op wat de aanbieders van deze applicaties zelf met de cookies doen wanneer zij deze uitlezen. Voor meer informatie over deze applicaties en hoe zij met cookies omgaan, verwijzen we je naar de privacyverklaringen van deze partijen (let op: deze kunnen regelmatig wijzigen).

Hoe lang bewaren jullie mijn gegevens?
Wij bewaren je persoonsgegevens niet langer dan voor de doeleinden van de verwerking nodig is. Wij verwijderen je persoonsgegevens als je gedurende drie jaar geen contact meer met ons hebt gehad, gerekend vanaf de laatste ticketaankoop, ontvangen nieuwsbrief of brochure, of activiteit in je account. Met andere woorden: ben je in de afgelopen drie jaar niet meer actief geweest, dan vervalt je account en verwijderen wij je gegevens.

Voordat wij je account definitief verwijderen sturen wij je een bericht met de vraag of je wilt dat wij je gegevens nog blijven bewaren, bijvoorbeeld om je op de hoogte te houden van ons programma. Na het verstrijken van de bewaartermijn worden je persoonsgegevens verwijderd uit onze systemen. Wil je meer weten over hoe je jouw gegevens kunt laten verwijderen, lees het onderdeel ‘wat zijn mijn rechten?’. 

Wat zijn mijn rechten
Je hebt het recht om ons te vragen om je inzage te verlenen in je persoonsgegevens en/of deze te verbeteren, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen. Wanneer je vragen, opmerkingen of klachten hebt over het gebruik van je persoonsgegevens, dan kun je altijd contact met ons opnemen door ons te mailen via de gegevens onderaan deze pagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je te identificeren.

Autoriteit Persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij jou graag verder als je klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Akkoord
Het gebruik van deze site geeft aan dat je akkoord gaat met ons Tij Privacy Beleid.

Contact
info@tijfestival.nl