Kom alles te weten over Tij festival

Over Tij Festival

Van donderdag 17 t/m zondag 20 november is Dordrecht het decor van een bijzondere wandeling. Ga tijdens Tij Festival op avontuur dwars door de stad langs kunstwerken en lichtprojecties. Laat je meevoeren langs plekken en pleinen die veranderen in een fantasiewereld. Ontdek tijdens deze wandeling hoe belangrijk de rol van water is. Vroeger, nu en in de toekomst.

Belevingstocht

Belevingstocht

Samen met kunstenaars en inwoners ontwikkelen we een belevingstocht dwars door de stad. Laat je verbazen door bijzondere verhalen en voel, hoor en bekijk eigenwijze kunstwerken en video-projecties. De kunstenaars laten met hun werken zien hoe zij nadenken over het stijgende water. Het onderwerp van deze eerste editie.

Festivalhart

Festivalhart

Het kloppende hart van het festival is in de Biesboschhal op de Staart. Dit bruisende centrum is tijdens het festival iedere dag geopend. Bekijk een film, luister naar de verhalen van de kunstenaars en leer meer over de Staart als vluchtplaats voor overstromingen. Vanuit het festivalhart vertrekken ook verschillende gidsen. Iedere gids geeft je vanuit zijn of haar eigen achtergrond, bijvoorbeeld historie, klimaatwetenschap of kunst, een eigen kijk op het thema.

Klimaatverandering

Hoezo klimaat-verandering

Klimaatverandering? Een stijgende zeespiegel? Het voelt misschien nog ver weg. Dat is begrijpelijk. We hoeven ook nog niet zwemmend door de straat. Toch is klimaatverandering al wel te merken in Nederland. Denk aan enorme hitte en droogte in de zomer, of juist enorme heftige regenbuien met wateroverlast als gevolg. Meer weten? We zien je graag 17 tot en met 20 november 2022. Tot dan!Editie #1 Elisabethsvloed

Blijf op de hoogte van Tij Festival

Ontvang maandelijks het laatste nieuws. Afmelden is simpel, maar dat doet bijna niemand.