Kom alles te weten over Tij festival

Over Tij Festival

Het Tij Festival is een tiendaagse explosie van verhalen, licht en fantasie. Een nieuw verhalenfestival in Dordrecht voor jong en oud. Het is gratis te bezoeken van 21 tot en met 30 oktober 2022 rond de Wantij. Met lichtprojecties en kunstwerken laat het Tij Festival de gevolgen van klimaatverandering zien. De kunstenaars geven je met hun fantasie een kijkje in het verleden en laten je nadenken over de toekomst van het eiland. Doordat ons klimaat verandert en de zeespiegel stijgt, moeten we juist nu leren van het verleden en nadenken over onze toekomst. Samen kunnen we het tij veranderen.

Belevingstocht

Belevingstocht

Samen met kunstenaars, bedrijven, onderwijs- en overheidsinstellingen en inwoners ontwikkelen we een belevingstocht dwars door de stad. Je wandelt voorbij plekken en pleinen die veranderen in een fantasiewereld. Laat je verbazen door bijzondere verhalen en voel, hoor en bekijk eigenwijze kunstwerken en video-projecties. De kunstenaars laten met hun werken zien hoe zij nadenken over het stijgende water. Het onderwerp van deze eerste editie.

Festivalhart

Festivalhart

Het kloppende hart van het festival is in de Biesboschhal op de Staart. Dit bruisende centrum is tijdens het festival iedere dag geopend. Ontmoet je vrienden en schuif aan voor een hapje en een drankje. Bekijk een film, luister naar de verhalen van de kunstenaars en leer meer over de Staart als vluchtplaats voor overstromingen. Vanuit het festivalhart vertrekken ook verschillende gidsen. Iedere gids geeft je vanuit zijn of haar eigen achtergrond, bijvoorbeeld historie, klimaatwetenschap of kunst, een eigen kijk op het thema.

Klimaatverandering

Hoezo klimaat-verandering?

Tij Festival wordt iedere twee jaar georganiseerd. Het festival neemt je iedere editie mee in een ander verhaal dat gaat over de impact van klimaatverandering. Voor de meeste Nederlanders voelt klimaatverandering en een stijgende zeespiegel nog ver weg. Dat is begrijpelijk. We hoeven ook nog niet zwemmend door de straat. Toch is klimaatverandering al wel te merken in Nederland. Denk aan enorme hitte en droogte in de zomer, of juist enorme heftige regenbuien met wateroverlast als gevolg. Meer weten? We zien  je graag 21 tot en met 30 oktober 2022. Tot dan!

Editie #1 Elisabethsvloed

Blijf op de hoogte van Tij Festival

Ontvang maandelijks het laatste nieuws. Afmelden is simpel, maar dat doet bijna niemand.