Kom alles te weten over Tij festival

Over Tij Festival

Van donderdag 17 t/m zondag 20 november is De Staart in Dordrecht het decor van het Tij Festival: een gratis belevingstocht met een belangrijk verhaal. Het verhaal van klimaatverandering en stijgend water. Ga op avontuur langs kunstwerken en lichtprojecties, laat je meevoeren naar fantasiewerelden en ontdek de grote rol van water. Vroeger, nu en later.

Belevingstocht

Belevingstocht

De wandelroute brengt je van de historie van Dordrecht naar de moderne gebouwen op De Staart. Samengevoegd door de nieuwe Prins Clausbrug vormt onze route een beweging waar verleden en toekomst elkaar kruisen. Jij kan als bezoeker overal opstappen in ons verhaal en je laten meevoeren.

Festivalhart

Festivalhart

Het kloppende hart van het festival is in de Biesboschhal op de Staart. Dit bruisende centrum is tijdens het festival iedere dag geopend. Warm op, doe een drankje, luister naar de verhalen van de kunstenaars en leer meer over de Staart als vluchtplaats voor overstromingen. Vanuit het festivalhart vertrekken ook verschillende gidsen. Leg je oordeel in hun handen en bekijk de route met andere ogen.

Bekijk het programma

Hoezo klimaat-verandering

Klimaatverandering? Een stijgende zeespiegel? Het voelt misschien nog ver weg. Dat is begrijpelijk. We hoeven ook nog niet zwemmend door de straat. Toch is klimaatverandering al wel te merken in Nederland. Denk aan enorme hitte en droogte in de zomer, of juist enorme heftige regenbuien met wateroverlast als gevolg. Meer weten? We zien je graag 17 tot en met 20 november 2022. Tot dan!Editie #1 Elisabethsvloed

Blijf op de hoogte van Tij Festival

Ontvang maandelijks het laatste nieuws. Afmelden is simpel, maar dat doet bijna niemand.