Skip to main content

De Biesboschhal uit 1901 is de voormalige machinefabriek van Scheepswerf ‘De Biesbosch’. In de machinefabriek werden sinds 1917 ook schepen in elkaar gezet. De delen hiervoor werden in Amerika gemaakt. Later produceerde men ook duwbakken, binnenvaartschepen en kustvaartschepen. 

In de hoogtijdagen van de machinefabriek waren er meer dan 750 mensen in dienst. Door het gebrek aan opdrachten moest de fabriek in 2000 haar deuren sluiten. Tot en met de eeuwwisseling zijn er in totaal ongeveer negenhonderd schepen gebouwd.  

In 2021 is de Biesboschhal het kloppende hart van het Tij Festival. Dit bruisende centrum is tijdens het festival iedere dag geopend. Ontmoet je vrienden en schuif aan voor een hapje en een drankje. Bekijk een film, luister naar de verhalen van de kunstenaars en leer meer over de Staart als vluchtplaats voor overstromingen. Vanuit het festivalhart vertrekken ook verschillende gidsen. Iedere gids geeft je vanuit zijn of haar eigen achtergrond, bijvoorbeeld historie, klimaatwetenschap of kunst, een eigen kijk op het thema.