Het Weerstation

Andrea Dröes en Jurjen Alkema

Kraanbaan

Het Weerstation

Volgens kunstenaars Andrea en Jurjen is de ontwikkeling van de wetenschap zowel de oorzaak als oplossing van het klimaatprobleem. Dit spanningsveld zie je terug in hun installatie ‘Het Weerstation’. Daarin verbeelden ze de kracht van de natuur én de kracht van de wetenschap.

De installatie bestaat uit licht en videoprojecties op de constructie van de Kraanbaan. Door gebruik te maken van realtime data uit de omgeving van de kraanbaan verandert het monument naar een abstract weerstation. Onder andere windsnelheid, temperatuur en luchtdruk hebben direct invloed op kleur, ritme, contrast en volume van het werk. 

Door de grootsheid van de kraanbaan is het werk goed van een afstand te bewonderen, maar we nodigen je ook uit het werk van dichtbij te ervaren en er onderdeel van te worden.

Andrea Dröes en Jurjen Alkema

Andrea Dröes en Jurjen Alkema zijn beeldend kunstenaars met een voorliefde voor video en licht. Ze creëren (audio)visuele ervaringen, installaties en decors voor oa festivals, theater en concerten. Als onderdeel van driemanscollectief Blauwe Uur werken ze al jarenlang samen. Per november 2021 is het collectief opgehouden te bestaan en zijn ze onder hun eigen naam verder gegaan. Voor Tij Festival ontwikkelen ze samen het Weerstation.

blauweuur.nl

Blijf op de hoogte van Tij Festival

Ontvang maandelijks het laatste nieuws. Afmelden is simpel, maar dat doet bijna niemand.