Water en vuur

Lieven Slabbinck

Prins Clausbrug

Water en vuur

Twee wereldbollen, bij de Prins Clausbrug staan ze naast elkaar, als twee pagina’s in een atlas, positief en negatief. De één symboliseert het wateroppervlak op deze wereld. Ondanks dat tweederde van de aardbol uit water bestaat is er in de wereld regelmatig te weinig drinkbaar water. Het is moeilijk voor te stellen als je voor dit werk staat. Het hart van de waterbol verspreidt een fijne nevel. Via de stalen oceanen druppelt het naar beneden en stuwt ter hoogte van de zuidpool weer omhoog.

De andere wereld toont de onuitputtelijke energie in het binnenste van de aarde. Het hart van de wereld in vuur wordt gevormd door stukken IJslandse lavasteen. Deze wordt brandend gehouden door bio ethanol. Een brandstof ontstaan door vergisting van afval. De brandstof druppelt vanaf de “smeltende” noordpool in het brandende hart van de aarde. Het werk verkleint het globale perspectief van de opwarming van onze aarde naar een menselijke maat. Als bezoeker kun jij je hier letterlijk opwarmen aan de aarde.



Lieven Slabbinck

Lieven Slabbinck is pyrotechnicus en theatermaker. Van kunstenaars en theatergroepen tot gemeenten, zijn opdrachtgevers zijn zeer divers. Ook is hij als freelancer verbonden aan de opleiding Scenografie van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, bij Wisper (Leuven/Brussel) en aan het RITCS in Brussel. Met de festival voorstellingen ‘De Blusbrigade’ en ‘Bibbergeld’ reisde Lieven Slabbinck met zijn eigen groep zes jaar lang door Europa. De laatste jaren regisseert hij ook projecten op scholen waar hij theater combineert met wetenschapsvakken.

www.divi-divi.net

Blijf op de hoogte van Tij Festival

Ontvang maandelijks het laatste nieuws. Afmelden is simpel, maar dat doet bijna niemand.