Kinder-
programma Tij Festival

Open redders lab

Help jij mee aan een droog en veilig Dordrecht? Neem een kijkje in het innovatielab van de Redders van Dordt in de Biesboschhal. We kunnen je ideeën goed gebruiken!
De tentoonstelling ‘Klaar voor de staart?!’ is ook te bezoeken. Zo ontdek je via een speurtocht alles over waterveiligheid en Dordrecht. Goed opgelet? Dan weet je nu als geen ander wat je moet doen in het geval van een overstroming.
Lees meer

Kinderworkshop: Stormstad

Bouw je mee aan een huis dat bestand is tegen water? In het hoofdkwartier van De Redders van Dordt gaan we zaterdag en zondag aan de slag met het bedenken, ontwerpen en maken ervan. 

Hoe zorg je ervoor dat een huis – of hele stad – stormbestendig is? Staat het huis op palen of kan het drijven? Is er een verhoogde brug richting school? Of ligt er standaard een bootje klaar? We zijn benieuwd naar jouw ideeën!

 

Reserveer je gratis plekje

Een zee vol verhalen

Meesterverteller Wijnand Stomp dompelt je onder in de wondere wereld van de Afro-Caribische mythologie. Met volop humor en een tikkeltje wijsheid weet hij jong en oud te boeien. De voorstelling is gratis. Reserveer wel je plekje via:
Reserveer gratis

Workshop: met de stroom mee

Doe je laarzen aan en bouw met zand, water en kleine attributen op het Otto Dickeplein. Waar gaat de stroom heen? Kun je water anders laten stromen? Of kun je het beter even tegenhouden? En wat drijft daar?
Onder begeleiding van Speelotheek Pip & Zo gaan kinderen in groepjes aan de slag. De workshop duurt 30 minuten en is gratis. Reserveer wel je plekje voor de volgende data:
Reserveer gratis

Blijf op de hoogte van Tij Festival

Ontvang maandelijks het laatste nieuws. Afmelden is simpel, maar dat doet bijna niemand.