Vragen? De meeste antwoorden vind je hier

Is het festival gratis?

Jazeker! De wandelroute en de Biesboschhal zijn gratis te bezoeken. Wil je aanvullend een tour met gids bijboeken, een maaltijd nuttigen of een film kijken? Dan kan je vanaf juli 2022 op deze website een ticket hiervoor kopen.

Wat is het Tij Festival

Het Tij Festival is een tiendaagse explosie van verhalen, licht en fantasie. Een nieuw verhalenfestival in Dordrecht voor jong en oud. Met lichtprojecties en kunstwerken laat het Tij Festival de gevolgen van klimaatverandering zien. De kunstenaars geven je met hun fantasie een kijkje in het verleden en laten je nadenken over de toekomst van het eiland.

Het festival bestaat uit een wandelroute welke gratis te bezoeken is. Je wandelt voorbij plekken en pleinen die veranderen in een fantasiewereld. De Biesboschhal is het hart van het festival. Hier kan je opwarmen, een hapje en een drankje doen en een aanvullend inhoudelijk programma bijwonen.

Waar is het festival?

Start je wandeling vanaf de Biesboschhal op de Staart in Dordrecht. Vanuit hier maak je een mooie wandeling van ongeveer 1,5 uur langs interactieve projecten, kunstwerken en lichtprojecties. De route voert je weer terug naar de Biesboschhal waar je ook een drankje kan doen en een aanvullend programma kan bijwonen. Zie vanaf juli 2022 de agenda voor alle activiteiten.

Wanneer is het festival?

Het Tij Festival is verplaatst van 2021 naar de herfstvakantie van 2022.
Het Festival is nu gratis te bezoeken van 21
 tot en met 30 oktober 2022.

Waarom een festival over klimaatverandering?

In de nacht van 19 november 1421 breekt een dijk door vlakbij Dordrecht. Met een grote watersnoodramp als gevolg. Een groot gebied wordt onbewoonbaar. Deze overstroming kennen we nu nog als de Elisabethsvloed. Deze ramp, die precies 600 jaar geleden plaatsvond, wordt dit jaar herdacht. Dat het stijgende water niet enkel tot het verleden behoort is duidelijk. Dordrecht staat nog steeds regelmatig onder water en de kans op een nieuwe grote overstroming is aanwezig.

Wie organiseert het Tij Festival?

Het festival wordt georganiseerd door Stichting voor de Werkplaats. Dagelijk zetten we ons in om het festival tot een klimaatpositief succes maken.

Kan ik mijn kinderen meenemen?

Jazeker! Het festival is zeer toegankelijk voor kinderen. 

Is het festival toegankelijk voor mindervaliden?

Tij Festival vindt het belangrijk dat het festival voor iedereen is. Zowel de route als de Biesboschhal zijn geschikt voor mindervaliden. De Biesboschhal is gelijkvloers en er is een invalidentoilet aanwezig. In de route is een trap aanwezig maar op de plattegrond is weergeven hoe deze te vermijden is zonder dat je hierbij een deel van de route moet missen.

Wanneer wordt het programma bekend gemaakt?

De eerste drie kunstwerken zijn bekend gemaakt. Je vindt ze onder het kopje programma. Vanaf juni 2022 maken we regelmatig nieuwe werken en kunstenaars bekend via onze website en andere social media kanalen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief (onderaan deze pagina) om niets te missen.

Zoeken jullie vrijwilligers?

Ja graag! Een klein greep uit functies waarvoor we vrijwilligers zoeken: bewaking kunstwerken, biertjes tappen, crewcatering verzorgen, tickets controleren, op- en afbouw. Stuur een mailtje naar [email protected] voor meer info of je aanmelding.

Een festival is toch niet klimaatvriendelijk?

Klimaatverandering gebeurt voor onze ogen en dat nemen wij bij het Tij Festival zeer serieus. Daarom hanteren we een strikt beleid. We motiveren al onze crew, kunstenaars, leveranciers en opbouwmedewerkers om te werken op een zo energiebesparende wijze. We maken gebruik van duurzame catering en single use plastic komt bij ons niet voor. Ook doen we ons uiterste best om zwerfafval te voorkomen, jij kan ons daar een handje bij helpen. 

Daarnaast delen we met het festival onze kennis over klimaatadaptatie en willen we daarmee kruisbestuiving stimuleren. Zo hopen wij het festival zo efficiënt mogelijk op te bouwen en te vieren.

Blijf op de hoogte van Tij Festival

Ontvang maandelijks het laatste nieuws. Afmelden is simpel, maar dat doet bijna niemand.