Vragen? De meeste antwoorden vind je hier

Is het festival gratis?

Jazeker! De wandelroute en de Biesboschhal zijn gratis te bezoeken. Wil je aanvullend een tour met gids bijboeken? Dan kan je vanaf oktober op deze website een ticket kopen.

Wat is het Tij Festival

Van donderdag 17 t/m zondag 20 november is Dordrecht het decor van een bijzondere wandeling. Ga tijdens Tij Festival op avontuur dwars door de stad langs kunstwerken en lichtprojecties. Laat je meevoeren langs plekken en pleinen die veranderen in een fantasiewereld. Ontdek tijdens deze wandeling hoe belangrijk de rol van water is. Vroeger, nu en in de toekomst.

Het festival bestaat uit een wandelroute welke gratis te bezoeken is. Je wandelt voorbij plekken en pleinen die veranderen in een fantasiewereld. De Biesboschhal is het hart van het festival. Hier kan je opwarmen en een aanvullend inhoudelijk programma bijwonen.

Waar is het festival?

De wandeling is rond de Wantij. Start je wandeling bijvoorbeeld op het Otto Dickeplein. Vanuit hier maak je een mooie wandeling van ongeveer 1 uur langs de kunstwerken en lichtprojecties. De route voert je naar de Biesboschhal waar je een aanvullend programma kan bijwonen. 

Wanneer is het festival?

Het Tij Festival is in 2021 verplaatst vanwege corona. We verwelkomen je in 2022 graag van donderdag 17 t/m zondag 20 november. 

Waarom een festival over klimaatverandering?

In de nacht van 19 november 1421 breekt een dijk door vlakbij Dordrecht. Met een grote watersnoodramp als gevolg. Een groot gebied wordt onbewoonbaar. Deze overstroming kennen we nu nog als de Elisabethsvloed. Deze ramp wordt in 2021 en 2022 herdacht.

Dat het stijgende water niet enkel tot het verleden behoort is duidelijk. Dordrecht staat nog steeds regelmatig onder water en de kans op een nieuwe grote overstroming is aanwezig.

Wie organiseert het Tij Festival?

Het festival wordt georganiseerd door Stichting Tij Festival. Dagelijk zetten we ons in om het festival tot een klimaatpositief succes maken.

Kan ik mijn kinderen meenemen?

Jazeker! Het festival is zeer toegankelijk voor kinderen. We hebben ook een uitgebreid kinderprogramma. 

Is het festival toegankelijk voor mindervaliden?

Tij Festival vindt het belangrijk dat het festival voor iedereen is. Zowel de route als de Biesboschhal zijn geschikt voor mindervaliden. De Biesboschhal is gelijkvloers en er is een invalidentoilet aanwezig. 

Waar kan ik naar de toilet?

Op de route zijn horecagelegenheden. Daarnaast zijn er in de Biesboschhal toiletten aanwezig. 

Wanneer wordt het programma bekend gemaakt?

Vanaf september maken we regelmatig nieuwe werken en kunstenaars bekend via onze website en andere social media kanalen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief (onderaan deze pagina) om niets te missen.

Parkeren en vervoer

De makkelijkste en meest bewuste manier om naar het Tij Festival te komen, is met het openbaar vervoer, met de fiets of lopend. Het festival is makkelijk te bereiken vanaf waterbusstop Merwekade. Kom je met de fiets? Dan kun je die het beste stallen bij de waterbusstop of de fietsenstalling bij het Energiehuis. Indien je met de auto komt dan kun je parkeren in de parkeergarage Energiehuis.

Zoeken jullie vrijwilligers?

Ja graag! Een klein greep uit functies waarvoor we vrijwilligers zoeken: bewaking kunstwerken, crewcatering verzorgen, tickets controleren, op- en afbouw. Stuur een mailtje naar [email protected] voor meer info of je aanmelding.

Een festival is toch niet klimaatvriendelijk?

Klimaatverandering gebeurt voor onze ogen en dat nemen wij bij het Tij Festival zeer serieus. Daarom hanteren we een strikt beleid. We motiveren al onze crew, kunstenaars, leveranciers en opbouwmedewerkers om te werken op een zo energiebesparende wijze. We maken gebruik van duurzame catering en single use plastic komt bij ons niet voor. Ook doen we ons uiterste best om zwerfafval te voorkomen, jij kan ons daar een handje bij helpen. 

Daarnaast delen we met het festival onze kennis over klimaatadaptatie en willen we daarmee kruisbestuiving stimuleren. Zo hopen wij het festival zo efficiënt mogelijk op te bouwen en te vieren.

Blijf op de hoogte van Tij Festival

Ontvang maandelijks het laatste nieuws. Afmelden is simpel, maar dat doet bijna niemand.