Editie #1 Elisabethsvloed

Elisabethsvloed

De eerste festivaleditie gaat over het stijgende water. In de nacht van 19 november 1421 breekt een dijk door vlakbij Dordrecht. Met een grote watersnoodramp als gevolg. Een groot gebied wordt onbewoonbaar. Deze overstroming kennen we nu nog als de Elisabethsvloed. Deze ramp, die precies 600 jaar geleden plaatsvond, wordt dit jaar herdacht. Dat het stijgende water niet enkel tot het verleden behoort is duidelijk. Dordrecht staat nog steeds regelmatig onder water en de kans op een nieuwe grote overstroming is aanwezig.

Dordt onder water

Dordt onder water

Het eiland verandert langzaam door klimaatverandering. Het is daarom belangrijk dat de stad en haar bewoners op tijd gaan nadenken over de gevolgen van het stijgende water. Weet jij eigenlijk wat je moet doen als het eiland van Dordrecht overstroomt? En wat de mogelijkheden zijn om dit te voorkomen? Het Tij festival laat zien wat mogelijk is om een leefbare stad te creƫren voor iedereen. Nu en in de toekomst.

Oneindige beweging

Oneindige beweging

Ga tijdens Tij Festival op avontuur dwars door de stad langs kunstwerken en lichtprojecties. De wandelroute is een dubbele lus, een lemniscaat, het symbool van oneindigheid. Met aan de ene kant de historie van Dordrecht en aan de andere kant de moderne gebouwen op de staart. Samengevoegd door de nieuwe brug vormt onze route een oneindige beweging waar verleden en toekomst elkaar kruisen. Jij kan als bezoeker overal opstappen in ons verhaal en je laten meevoeren.

Programma

Blijf op de hoogte van Tij Festival

Ontvang maandelijks het laatste nieuws. Afmelden is simpel, maar dat doet bijna niemand.